4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Borůvkový špaldový koláč

Název Množství a jednotka
borůvky 1/2 - 3/4 l
špaldová mouka 10 lžic
polohrubá mouka 5 lžic
vejce 2 ks
bílý jogurt 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej, špaldovou mouku, mléko, polohrubou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a umícháme hladké těsto.

V jiné misce smícháme tvaroh s 5 lžícemi mléka a lžící moučkového cukru - konzistence by měla být řidší, aby se nám dobře nanášela na těsto.

Připravíme si drobenku - s misce rukou smícháme 2 lžíce studeného másla, 2 lžíce špaldové mouky, 1 lžíci hladké mouky s 1 lžící moučkového cukru.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, na těsto naneseme tvarohovou směs, posypeme borůvkami a navrch nasypeme drobenku. Pečeme při 170° asi půl až třičtvrtě hodiny.





 


RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Dhal - Indická čočka

Postup: Červenou čočku zalijeme studenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Rajčata... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...